regnskoven

Red regnskoven ved hjælp af en organisation

Red regnskoven ved hjælp af en organisation

Har du gået og haft et ønske om at kunne være med til at redde regnskoven, men i tvivl om hvordan du skal bære dig ad? Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan være med til at redde regnskoven, vores smukke danske skove og alle de dejlige dyr. 

Regnskovene rundt omkring i verden er i den grad truet. Dag for dag bliver mere og mere regnskov udryddet af os mennesker. De bliver udryddet af mange forskellige grunde. Blandt andet fordi man både ønsker råvarerne og jorden fra regnskoven. 

Hvis ikke der var organisationer, der hver dag kæmpede for at stoppe udryddelsen af regnskoven, så ville der nok ikke være ret meget regnskov tilbage. Dermed ville der heller ikke være ret mange af regnskovens dyr tilbage. 

Red regnskoven, hvis dit dyrehjerte bløder

Hvis du, som mange andre, elsker dyr i alle slags og former, så bløder dit dyrehjerte formentlig også, når du ser billeder af orangutanger og andre dyrearter, som lider, fordi deres levested bliver udryddet. 

Når der foregår illegal skovrydning og skovbrande, så går det ud over dyrene. De mister både deres mad og deres hjem. Mange organisationer kæmper for at redde regnskoven, så dyrene kan blive ved med at have deres hjem og deres mad – og vi, vores flotte natur. 

Hvordan kan du redde regnskoven?

Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan støtte en organisation, som kæmper for at redde regnskovene. Du kan eksempelvis indbetale et fast beløb månedligt, årligt eller hvert kvartal. Så er du sikker på at du altid får støttet en god sag, selvom ugerne er travle. 

Du kan også gøre noget mere aktivt, såsom at købe et regnskovscertifikat. Med et certifikat, får du et håndholdt bevis på at du har støttet en god sag. Det vil ofte være et bevis på, at du har reddet et lille område af en regnskov. 

Du kan også vælge at du fremover kun vil købe gaver med ren samvittighed. Hvis du drømmer om at skrue ned for den helt store forbrugscirkus, så kan du købe rigtig gode gaver fra organisationer. Mange organisationer sælger fine vare, som er lavet af nedbrydelige og bæredygtige materialer, og går derfor ikke ind og skader vores dejlige klode.