jagtudstyr

Pas godt på dit jagtudstyr!

Pas godt på dit jagtudstyr!

Måske mener du som jæger, at du fuldstændig har styr på, hvordan du skal opbevare, opmagasinere og beskytte den del af jagtudstyret, der skal bruges til nedlægges af bytte.

Det kan være alt fra jagtrifler til jagtknive og udlagte fælder og alt derimellem.

Dog er der ingen skam i lige at gentage de vigtigste forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger, når man jager med dette udstyr.
Om man så jager alene, sammen med en partner eller i større grupper, så skal man altid være påpasselig med ens jagtudstyr.

Du er sikkert en erfaren jæger, der mener, at du fuldstændig har styr på alle aspekterne, men lad os prøve at lave en sammenligning engang:

Uden tvivl har du med stor sandsynlighed også kørekort, og det sidder garanteret så meget på rygraden, at hvis man spurgte dig lige nu, hvordan man kører bil, så skal du lige forestille dig, hvordan man gør det, fordi det er så automatisk for dig at gøre.

Samme slags mennesker glemmer også deres pinkode nede i butikken, når man ændrer på indbetalings-elementet, eller den kontaktløse funktion er nede, og man ikke har tastet pinkoden så længe: Man husker den bedre, hvis man siger den inden i sig selv hver gang.

Således kommer her til slut lige et par gode råd til dig som jæger.

For det første render du vel ikke rundt med våben på dig, uden du har et jagttegn, som du husker at fornye, vel? Det er jo ikke USA det her.

Endvidere skal riflerne og andre skydevåben opbevares i et afsikret våbenskab, når de ikke er taget frem til brug ved jagt. De må ikke bare ligge frit fremme.

Desuden skal geværet været knækket og pege ned mod jorden, når man ikke står i en direkte jagtsituation.

Nå ja, og så skal man aldrig – heller ikke for sjov – pege et gevær mod en anden person.