eboligadvokat

Opret et boligtestamente med hjælp af en boligadvokat

Opret et boligtestamente med hjælp af en boligadvokat

Står du over for at skulle købe en bolig samtidig med, at du er i et forhold, hvor i ikke sammen køber boligen, men begge skal bo de? Så kan du oprette et testamente, hvor du giver din samlever ret til at bo i boligen. Enten tidsbestemt eller også ubestemt.

Din eboligadvokat kan rådgive dig til hvilken løsning der er bedst. En tidsbestemt periode giver din samlever tid til at finde en anden bolig, hvorimod en ubestemt gør det svært for dine arvinger at sælge boligen og få glæde af det beløb salget indbringer.

Hvad kan din boligadvokat ellers hjælpe med?

Udover at lave et testamente, som sikre din samlever et sted at bo hvis du dør, kan din boligadvokat hjælpe dig med mange andre ting i forbindelse med dit boligkøb. Han eller hende kan hjælpe dig fra starten, når du kigger på boliger eller tager i banken, for at forhandle betingelserne for et boligkøb.

Du skal ikke undervurdere effekten af hvor selv små ændringer har over 30 år. Det kan betyde et mindre beløb du skal betale om måneden eller også kan du udskifte det gamle køkken eller bad allerede når du flytter ind, i stedet for at vente flere år.

Han kan også hjælpe dig når du skal forhandle med sælger eller ejendomsmægleren. Han kan undersøge om der er lokalplaner, der vil påvirke din lyst til at købe. Positivt som negativt. 

Din boligadvokat kan også gennemgå købsaftalen, husk at lave et forbehold, hvis du har forhandlet uden at han har deltaget. Han kan lave dit skøde, så det bliver nemmere at få det godkendt af Tinglysningsretten. Et tinglyst skøde er dit bevis på at din bolig tilhører dig, så jo før det er lavet jo bedre. Inden dit skøde er tinglyst kan sælgers kreditorer tage pant i din bolig også selvom du er flyttet ind.