autoværksted - brugte biler

Køb en bedre bil og spar penge på sigt

Køb en bedre bil og spar penge på sigt

Når du skal købe en ny brugt bil, især hvis det er en ældre model, bør du overveje, om du i virkeligheden ikke kan spare penge ved at bruge flere penge på bilen. Ældre biler er ofte dyrere i afgifter og mekanikerregninger end nyere biler. Du kan f.eks. besøge en brugtvognsforhandler i Frederikshavn.

Ofte kan du risikere at skulle betale flere tusinde kr. i afgifter for en ældre bil. Det er penge du med fordel i stedet kan bruge på en nyere bil. Du skal også huske at budgettere med penge til mekanikere, da ældre biler ofte skal forbi et autoværksted end en nyere.

Få undersøgt bilen før køb

Selvfølgelig skal der være rimelighed i hvor mange penge du skal spendere på en mekaniker, når det gælder en brugt bil, især en billig. Det er dog stadig en god ide at få en mekaniker til at kaste et blik på bilen og dens stand. Husk nysynet ikke betyder fejlfri, men lovlig. 

Undersøgelser f.eks. hos FDM viser at en mekaniker i snit finder op til 8 fejl. Det er fejl der enten skal laves eller også skal der gives rabat på prisen. Især hvis du køber en brugt bil af en privat sælger, bør du få bilen undersøgt, da du køber bilen som beset.

Har du købt bilen hos en forhandler har du 2 års reklamationsret og den har ofte allerede været en tur forbi en mekaniker. Derfor er det stadig en god ide at få en uvildig mekaniker til at gennemgå bilen.

En anden god ide inden du køber bilen er at køre en tur. Det skal være en lang tur, hvor du både kommer en tur rundt i byen og en tur på motorvejen. At køre rundt om hjørnet er ikke nok. Der lærer du kun om bilen kan starte.