regnskoven

Kæmp for klima og klode og red regnskoven - før det er for sent!

Kæmp for klima og klode og red regnskoven - før det er for sent!

Idag taler alle om klimaforandringer – men hvad er “klima” egentlig? Klimaet er de atmosfæriske forhold i vejret – det være sig eksempelvis temperatur, nedbør og lufttryk, der måles i et givent område i en længere tidsperiode.

Klimaet ændres lige nu verden over – både grundet årsager skabt af mennesker, men også naturlige årsager spiller ind. Skal de, der peger tilbage på mennesket nævnes, et det for eksempel det alarmerende vejr, der bliver stadigt mere voldsomt, samt de store stigninger i temperaturen.

Blandt førende eksperter hersker enighed om, at disse ændringer mestendels skyldes den store udledning af CO2, der er en af de gasarter, der betegnes som værende en “drivhusgas”.

CO2 kaldes også kuldioxid, og når denne opstiger i atmosfæren ses den farlige drivhuseffekt. Kuldioxid udledes for eksempel når kul, olie og naturgas forbrændes.

Heldigvis optages en stor mængde kuldioxid af jordens planter – men gasserne udledes igen, når planterne nedbrydes. Derfor er rydning af regnskove en ekstremt vigtig faktor, når der tales om klimaforandringer, da der ved rydning af regnskove netop frigives en stor mængde CO2 – en mængde, der ikke kan optages igen grundet størrelsen.

Vil du være med til at kæmpe for klimaet og forhindre rydning af regnskove? Så besøg verdensskove.org! Verdens Skove er en NGO, der i mange år troligt har kæmpet for bevaringen af de tropiske skove. Der findes forskellige måder, hvorpå du kan støtte – eksempelvis sælges et udvalg af produkter på deres hjemmeside, hvoraf størstedelen af prisen går til støttearbejde. Vælg for eksempel en af de søde børneplakater, et smukt skære,- eller serveringsbræt udført i træ, et regnskovscertifikat, bamser, bluser, tandbørster eller en plade velsmagende vegansk chokolade. Som du kan læse, er mulighederne mange – og der er endnu flere end opremset her.

Red regnskoven før det er for sent, bliv klimakriger og køb en gave til dig selv og en du holder af!