høreapparat

Hvornår skal jeg bruge et høreapparat?

Hvornår skal jeg bruge et høreapparat?

Du kan gå hen og få brug for et høreapparat i det øjeblik dit høretab bliver invaliderende for dig, og hæmmer dig i din hverdag. Det kan være rigtig irriterende for såvel dig selv og for din samtalepartner, hvis du hele tiden er nødt til at sige ”HVA BE HAR!” for at få vedkommende til at tale højere, tydeligere og mere artikuleret.

Det er nærmest umuligt at føre en fornuftig samtale på dette grundlag, og derfor vil de fleste opgive. Dette betyder, at du ikke vil kunne opretholde den samme sociale tilværelse som du kunne før i tiden. Du vil ikke kunne følge med i samtaler, og da slet ikke på steder hvor der er mange mennesker – for eksempel på caféer eller restauranter, eller til større selskaber.

Mange mennesker med høretab isolerer sig derfor socialt, og udvikler på baggrund af denne isolation depressive tilstande. Og når man ikke længere kan nyde hverken dejlig musik, fuglekvidder om foråret eller lyden af ens kæres stemmer, kan det hurtigt føles som om livet ikke længere er værd at leve.

Tag livet tilbage med et moderne høreapparat

Det behøver dog ikke at komme så vidt. Du kan faktisk ved hjælp af et høreapparat genskabe det meste af din hørelse til et niveau hvor du vil kunne deltage i samtaler, høre musik, og samtidig orientere dig i hverdagen. Mange høre patienter, som har fået høreapparat, beretter om en helt ny livs kvalitet i forbindelse hermed.

Moderne høreapparater ligger klasser over deres klodsede forgængere, både i forhold til lyd gengivelsens kvalitet og når det handler om brugervenlighed og anvendelighed. Og så er de nyere høreapparater meget mindre, lettere og en del mere diskrete end de gamle modeller.

Du kan finde info om hvor du kan købe en høreapparat i Vordingborg, og bestille tid til en gratis høre test, på hoereroeret.dk