Hvornår er det en tilbygning og ikke en ombygning?

Hvornår er det en tilbygning og ikke en ombygning?

Man kan sige, at en tilbygning og en ombygning kan være et led i en form for renovation, så allerede her er der overlap mellem disse to betegnelser, selvom årsagen til at udføre dem ikke behøver at være grundet renovation.

Men eller synes man nok, at det giver sig selv, om det er ombygning eller tilbygning: Ved ombygning taler man jo netop om at bygge noget om, hvorved en tilbygning, der bygger man jo til. Det ligger jo i ordene.

Dette er ganske korrekt, men det er også en noget firkantet anskuelse af de to begreber, for hvis man dykker ned i dem, så vil man opdage, at der hurtigt kan ske en overgang mellem disse to, som måske ikke var tiltænkt, før man kom fra teori til praksis.

Ved at bygge om har man måske netop set på et område i ens hus, hvor man ønsker at gøre det pænere at se på. Det kan så være ved at genskabe det en til en, eller man omdanner området markant, men stadig under det samme areal.

Når en ombygning bliver til en tilbygning

Pludselig får man så måske under denne ombygning en idé om, at man da godt lige kunne udvide området lidt, fordi det ville passe ind i bebyggelsen.

Til at starte med kan det ikke ses udefra, men med tiden så begynder det måske at stikke ud, og det var ikke planlagt – men man er vild med det!

Man skal dog ofte søge om tilladelse til at lave en tilbygning, men fordi man er ved at lave en ombygning efter ens egen opfattelse, så er der jo ikke tale om en tilbygning.

Selvom man endda bliver inde på det samme areal, så kan ens ombygning godt begynde at få konturer af en tilbygning.

Er man i tvivl, så er man næsten nødt til at kontakte myndighederne og høre nærmere, så man ikke ender i en knibe senere.

Er der tale om en tilbygning, så kan du få hjælp fra: https://www.toemrererik.dk/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *