massage

Hvordan kan en massage hjælpe mig?

Hvordan kan en massage hjælpe mig?

Hvis du er øm og spændt i kroppen til hverdag – enten på grund af fysiske overbelastning, eller som en følgevirkning af længere tids stress – kan en god massage hjælpe dig med at finde din fysiske balance på ny. Faktisk er der også god evidens for, at massage kan øge dit mentale velvære. Når en massør stryger ellertrykker direkte på din bare hud, udløses glædeshormoner så som dopamin, endorfin og oxytocin, som løfter humøret og gør modtageren glad og afslappet.

Måske har du i anledning af en ferie til sydlige himmelstrøg prøvet en lokal massage med velduftende olier, som efterlod dig afstresset og let til mode. Denne fornemmelse vil du sagtens kunne opleve med en klassisk massage i hjemlige omgivelser. Og så er der mange andre fordele ved massagen end det øjeblikkelige velvære.

Massage forebygger skader

Dyrker du sport eller anden form for fysisk idræt eller udfoldelse, har du sikkert mere end én gang prøvet at pådrage dig en skade på et led, en muskel, en sene eller et ligament. Denne type skader – for eksempel forstrækninger eller forstuvninger – er ofte lang tid om at hele, hvilket kan påvirke din fysiske form. Og samtidig har gamle skader det med at springe op igen. Disse skader kan forebygges med regelmæssig massage, idet massagen styrker blodomløbet i musklerne, og dermed bidrager til disses styrke og opbygning. Samtidig kan massagen fremme helingen, så du hurtigere kan komme i gang med træningen igen.

Massage kan lindre stress symptomer

Mennesker, som oplever stress i dagligdagen, er sjældent i særligt god kontakt med deres egen krop. Med massage kan du opnå en bedre krops bevidsthed, samtidig med at det sympatiske nervesystem får en pusterum. En rigtig god og lang massage kan så at sige nulstille kroppen, så den bliver mere modstandsdygtig, og symptomerne på stress mildnes. Læs mere om massagens virkninger på kiropraktoren-hammel.dk