Alkoholiker

Alkoholiker? Få den rette hjælp til afvænning

Alkoholiker? Få den rette hjælp til afvænning

Er du røget ud i et overforbrug af våde varer? Føler du, at du ikke længere kan gennemføre en dagligdag uden at få en lille skarp til at vågne på, efterfulgt af en kontinuerlig strøm af alkoholiske drikke indtil det er på tiden med en godnat øl eller en stiv whiskey til at sove på? Har du over en periode oplevet, at der skal mere og mere til for at opnå den ønskede bedøvende virkning – og er den egentlige beruselse en saga blott?

Så har du højst sandsynligt udviklet et alkohol misbrug, som kvalificerer dig til kategorien alkoholiker. Og så har du faktisk brug for professionel hjælp for at komme tilbage til en tilværelse uden alkohol og misbrug.

Hvornår er man alkoholiker?

I det øjeblik, du mister herredømmet over dit alkohol forbrug, og du ikke længere kan klare dig uden et vist indtag af alkohol, er du defineret som alkoholiker efter sundhedsstyrelsens standarder. Dette betyder, at du for det første har udviklet det, der kaldes tolerans, hvilket betyder, at der skal større og større mængder af alkohol til for at opnå den ønskede virkning, og for at holde de grimme abstinenser fra døren.

Abstinenserne er nemlig en anden del af det at være alkoholiker. Almindelige tømmermænd, som en ikke alkoholiker kan opleve efter en druktur, er for intet at regne imod de symptomer, en alkoholiker oplever, når kroppen skal undvære alkohol. Faktisk kan de færreste alkoholikere fungere uden en vis funktions promille. Og denne promille har som regel en størrelse, som ville have slået de fleste ikke alkoholikere i gulvet for længst.

Kan man helbrede en alkoholiker?

Selv om kroppen og hjernen med stor sandsynlighed har taget skade af det høje alkohol forbrug, kan det godt lade sig gøre at komme tilbage på rette spor. Du kan læse mere om effektiv alkoholbehandling på behandlingscentersoebypark.dk